Skåret i gleden for vertene var at manager Alan Pardew ble sendt på tribunen for å ha dyttet til linjedommeren i det 59. minutt. Det var ikke en kraftig dytt, men nok til at hoveddommer reagerte.

— Det var veldig dumt av meg. Jeg har allerede beklaget meg overfor dommerne og vil også unnskylde meg offentlig. Jeg hadde bedt spillerne mine oppføre seg, så jeg vet egentlig ikke hva jeg tenkte på der, sa Pardew etter kampen.

Newcastles seiersmål kom bare fire minutter etter Jermain Defoes fortjente utligningsmål for gjestene fra London. Arfa driblet seg elegant forbi Aaron Lennon og Rafael van der Vaart, før sistnevnte la franskmannen i bakken. Straffen tok Arfa selv godt vare på.

Spillemessig var Tottenham det førende laget på St. James' Park. Før pause hadde bortelaget to stolpetreff og var klart nærmest scoring. Ni minutter ut i annen omgang sto imidlertid Demba Ba fram med en praktscoring for Newcastle da ha dempet ballen og skjøt den i en bue bort i lengste hjørne. Det var senegaleserens første mål på 15 kamper.

Spurs jaktet en utligning og fikk den i det 76. minutt. Defoe stanget først ballen rett på keeper Tim Krul og i stolpen, men engelskmannen satte inn 1-1 på returen. (©NTB)