KRISTIANSAND: — Det har skjedd noe i denne byen. Heldigvis. Folk er blitt mer obs på det. Mange har jo vært i Oslo og prøvd sushi for første gang, sier kjøkkensjef Reino Kristiansen.

Men mens hovedstaden har eksplodert i antall sushirestauranter går det litt saktere helt sør.

— Oslo ligger jo langt foran oss. Nå har de så mange restauranter som serverer sushi der inne at det går nesten ikke an å holde styr på. Der er det jo så populært at selv de som konfirmerer seg velger sushi. Mens vi kristiansandere sikkert ville hatt ei blomkålsuppe og en biff eller en steik, sier Kristiansen.

Så vi ligger litt etter her nede?

Mer og mer populært

  • Det er Kristiansand det. Vi er litt træge når det gjelder mat og nye trender. Men jeg tror og ser at etterspørselen øker mer og mer nå. Jeg tror faktisk at i løpet av ett år så er noen så tøffe at de åpner en sushirestaurant i Kristiansand. Det er nok mange som har lyst, men jeg tror de er litt redde for å gjøre det, sier sjefen på Makrellen på Fiskebrygga.

Nå står sushi på menyen tre dager i uka, mens fra april og utover sommeren vil du få rå fisk hver dag. Kristiansen startet å lage Japans nasjonalrett for noen år siden, men da var ikke pågangen noe å snakke høyt om.

— Det var noen som spurte, men veldig få. Hvorfor det ikke har vært så stor etterspørsel er ikke godt å si.

Det kommer en liten tenkepause, før det som kanskje er svaret kommer fra mannen i hvitt.

— Kristiansand er jo en hamburgerby. Alle restaurantene i byen har jo hamburgere. Nå må de snart bytte ut hamburgeren og få inn noe sushi, sier han og smiler.