KRISTIANSAND: I går ble bileiere varslet om snørydding både med parkering forbudt-skilt og ved telefonvarsel. Biler som fortsatt stod parkert i Kongens gate og Østre strandgt. etter klokka 18.00 onsdag ettermiddag ville bli fjernet. Og da snørydderne skulle til med brøytingen, var det noen syndere som skapte trøbbel.

— I Østre strandgt. måtte vi fjerne to biler. De stod langt ut i veien og laget mye hinder for oss, sier Kai Lindal, oppsynsmann i ingeniørvesenet.

Må punge ut for borttauing

Når fvn.no kommer til Kongens gate, står det to biler parkert langs brøytekantene.

— Folk er utrolig flinke til å fjerne bilene. Men vi har jo noen eksempler da, som ikke tenker helt. Det er jo en utfordring for oss, sier Lindal.

Han ringer parkeringsselskapet som igjen prøver å nå bileieren. Den ene bileieren slipper med skrekken, mens den andre eieren får svi for den ulovlige parkeringen.

— Det blir en dyr parkering. Det er vel 500 kroner for selve parkeringen, pluss 1200 kroner for borttauingen. Så kommer det vel en døgnpris oppå det, sier Lindal.

Fullt kjør

Nærmere 20 mann var i arbeid i Kongens gate og Østre strandgt. onsdag kveld.

— Det kommer et nytt skift nå klokka syv. For nå har disse gått fra syv i dag morges til nå klokka syv. De samme som kommer på nå, går til morgenen igjen, sier oppsynsmannen.

Natt til fredag vil ryddingen av snø fortsette i Posebyen.

— Vi har startet skiltingen der nå i kveld. De får vel telefonvarsel i morgen, tenker jeg, sier Kai Lindal.