KRISTIANSAND: — Jeg regner med at saken kommer opp i første bystyre i august. Med alt det som skjer i Oslo synes jeg det er lurt å være føre var, sier Sissel Andersen.

Frp- politikeren karakteriserer striden rundt romleiren i Oslo som utrolig trist, men mener at dersom en legger forholdene til rette for rumenerne så vil lignende situasjoner oppstå også i Kristiansand. Derfor har hun alt nå sendt en interpellasjon der hun ber om at Bystyret opphever vedtak om etablering av en brakke med dusj og toalett for tiggerne, ref. bystyresak 68/12.

— Det vurderes alternativ bruk av brakka dersom kostnadene ved etablering allerede er påløpt eller ikke kan unngås grunnet inngåtte avtaleforhold, heter det videre i interpellasjonen.

Frykter konfrontasjoner

Hun skriver også at det i Oslo er skapt et samfunn for romfolket utenfor samfunnet som resten av oss lever i, og frykter at det vil oppstå flere og hardere konfrontasjoner mellom romfolk og andre grupper.

Andersen er på ferie og har ikke diskutert saken med sine partikollegaer, men regner med å få full støtte fra dem. Nær tjue bystyrerepresentanter tok ordet da tiggerbrakka skulle vedtas, og både Høyre og Frp sa nei til sanitæranlegg for tiggere.

Hjelp i hjemlandet

— Vi støtter Romania med masse penger og burde heller gå til sentrale myndigheter og spørre hva pengene går til. Vi burde heller hjelpe dem i hjemlandet, hvis vi legger til rette her tror jeg det vil bli store problemer etter hvert, mener Andersen.

— Hva med dem som alt er her?

— Hvis ikke vi legger til rette for tigging blir de nødt til å gjøre noe annet. De må lære språket og søke språket som andre arbeidsinnvandrere eller reise hjem, svarer Andersen.