EVJE OG HORNNES: Innbruddet i klesbutikken Lars Kile ble gjennomført ved fem-tiden onsdag morgen. For å komme seg inn i butikken rygget tyvene inn i butikken med en Audi.

— De rygget inn i inngangspartiet og forsynte seg med varer. De ble observert av vitner som tok bilder av bil og gjerningspersoner, sier politiførstebetjent Jorunn Hæstad ved Evje og Hornnes lensmannskontor.

Les også: Sjokkbrekk mot klesbutikk

Det observante vitnet sørget dermed for at politiet fikk et godt spor i den videre etterforskningen.

— Bildet er til god hjelp for oss og vi er glade for at folk legger merke til det som skjer rundt dem, sier Hæstad.

Politiet er nå på utkikk etter bilen og ber alle som kan ha sett den om å gi beskjed. Hæstad opplyser at bilen er stjålet.

— Den ble meldt stjålet fra Søgne i natt, sier Hæstad.

Tok de dyreste klærne

Tyvene konsentrerte seg om de dyreste klærne og lot annet tøy ligge igjen.

— Det meste vi har av Dale-kofter er stjålet. Vi har ikke helt oversikten over hvor mye som er borte, men det er varer for en del tusen, sier daglig leder Rita Kile.

Gjerningspersonene klarte ikke å rygge i stykker den store, tunge eikedøra i inngangspartiet. Den ble imidlertid skjøvet innover slik at tyvene kom seg inn.

Ingen mistenkte

Politiet var onsdag på stedet for å sikre seg eventuelle spor som tyvene har lagt igjen.

— Vi har foreløpig ingen mistenkte i saken. Det ble observert tre personer i går, men vi vet ikke om de kan knyttes til innbruddet. Per nå kan dette heller ikke settes i sammenheng med noen andre innbrudd, sier Hæstad.

I løpet av den siste uken har det vært en rekke innbrudd ellers i Agder. Dette dreier seg hovedsakelig om villainnbrudd. Det er dermed lite trolig at det dreier seg om samme gjerningspersoner.