FLEKKEFJORD: — Mannen ble lokalisert av Sea King og funnet død i vannkanten klokken 23.34. Ikke så langt unna hytta, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Geir Andersen, til fvn.no.

Det var klokken 22.50 lørdag kveld at Hovedredningssentralen fikk melding om at en person var savnet ved Berefjord i Flekkefjord.

Mannen, som skal være i 40-årene, befant seg på en holme sammen med fire andre personer.

— De befant seg i strandkanten, men beveget seg etter hvert opp til en hytte. Da de kom opp til hytten skal de ha oppdaget at de hadde mistet kontakten med mannen. De forsøkte derfor å lokalisere ham, men uten å lykkes med det. De tok derfor kontakt med Hovedredningssentralen, forteller operasjonsleder.

Et SeaKing-helikopter med redningsdykkere fra Stavanger var raskt på stedet, samtidig rykket dykkere fra Kristiansand ut med luftambulanse som kom fra Arendal.

Et snaut kvarter etter at man hadde startet søket var mannen funnet omkommet i strandkanten.

— Så redningsaksjonen er som sådan avsluttet. Politiet er nå på stedet og holder på med åstedsundersøkelse, forteller Andersen.

Søndag tas det stilling til om den omkomne skal obduseres eller ikke.

— Det arbeides med etterforskning i etterkant av den tragiske hendelsen, for å bringe konkret på det rene hva som har skjedd, sier operasjonsleder Bjarne Bakken søndag morgen.

Saken oppdateres.