EVJE OG HORNNES: — Dette er en gledens dag, sier ordfører Bjørn A. Ropstad til Fædrelandsvennen.

Etter meglingsmøtet mellom fylkesmann Øystein Djupedal og Evje og Hornnes kommune i formiddag er det klart at kommunen likevel kan få planlegge byggefelt på Moisund ved riksvei 9. Det vakte tidligere i år sterke reaksjoner i hele Setesdal da fylkesmannen reiste innsigelser mot dette byggefeltet på grunn av forurensing fra kommende pendlertrafikk mellom Moisund og Kristiansand-området.

30 tomter

Men selv om fylkesmannen gir seg, er det ikke en absolutt seier for kommunen. Kommunen ønsket 88 tomter i boligfeltet, men i første omgang går ikke fylkesmannen med på mer enn 30 boenheter.

— Deretter skal vi legge de resterende inn i en helhetlig plan. Det vil si at vi planlegger infrastruktur med barnehage , butikk og så videre. Vi skal legge til rette for minst mulig biltrafikk, og det presiseres at vi overholder byggegrenser og tilrettelegger med busslommer. Dette er jo akkurat vi slik har tenkt oss det innenfor kommuneplanen som nå er til revisjon, sier Ropstad.

Ordføreren sier at under meglingen la kommunens representanter vekt på hvor viktig det er at distriktene ikke stoppes i utviklingen når det gjelder boligbygging på grunn av klimakrav.

12 pendlerbusser

  • Vi er opptatt av hensynet til miljø og klima her i kommunen, også, sier Ropstad.

— Fylkesmannen vektla at vi har et svært godt kollektivtilbud med blant annet 12 pendlerbusser daglig, sier Ropstad.

— Men bare 30 boenheter? Er du fornøyd med det da?

— Med planleggingen vi er blitt enige om, regner jeg med at det blir både 88 og flere boenheter. De første boligene burde kunne reises i løpet av våren neste år, sier Ropstad.

Det har ikke lykkes Fædrelandsvennen å få kommentarer fra fylkesmannens kontor.