ARENDAL: — Vi har 10,12 slike hjemmerespiratorer i bruk på Agder. Vi har ingen grunn til å tro at noe er feil med den aktuelle respiratoren, men den er tatt ut av drift. De øvrige er i bruk som før, opplyser leder for medisinsk teknisk avdeling ved Sørlandet sykehus, Ole Petter Bergmann.

Det er sykehuset som administrerer bruken av hjemmerespiratorer. Ved feil på medisinsk teknisk utstyr eller alvorlige uhell i forbindelse med slikt utstyr, skal Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) varsles. Sykehuset avventer DSBs vurderinger. DSB vurderer nå om respiratoren skal undersøkes grundigere. Inntil videre står respiratoren på lager på sykehuset.

Bergmann opplyser at alt tyder på naturlig dødsfall, og at pasienten selv sa fra om dårlig tilstand på forhånd. Men at endelig konklusjon ikke foreligger.

Enhetsleder i Arendal kommune, Agnethe Tholle, sier hun på grunn av taushetsplikt ikke vil informere pressen. Hun vil ikke si noe om hva som faktisk skjedde på sykehjemmet, den dødes alder eller kjønn.

— Helsetilsyn og politi ble varslet og konkluderte med at ingenting galt skjedde. Det er alt jeg vil opplyse, sier hun.

Fylkeslege i Aust-Agder, Anne-Sofie Syvertsen, sier det ikke er snakk om tilsynssak, men at hun vil følge opp saken for å se om det er noe å lære av den.