KRISTIANSAND: — Det verste med denne saken er forskjellsbehandlingen. Her har kommunen gitt tillatelse til at Kronprinsparet får bygge en brygge i strandsonen uten at det er politisk behandlet, sier gruppeleder i MDG, Hans Petter Horve.

Da administrasjonen i Kristiansand kommune orienterte om bryggen i byutviklingsstyret for noen uker siden, reagerte Horve på at saken ikke ble gjenstand for politisk behandling. I dag leverte han en interpellasjon til bystyret hvor han tar opp flere forhold ved bryggen.

— Plan- og bygningssjef Gunnar Stavrum innrømmet den gang at den kanskje burde blitt behandlet av byutviklingsstyret. Jeg synes dette er en så prinsipielt viktig sak at vi politikere må mene noe om den. Derfor vil jeg nå at den skal diskuteres i bystyret, sier Horve.

I interpellasjonen til Kristiansand bystyre peker han på at Vest-Agder fylkeskommune stiller seg negativ til bryggen. Han spør også ordføreren om han mener «…det skal være forskjellsbehandling mellom kronprinsparet og den vanlige innbygger?».

— Jeg synes det er et betimelig spørsmål. Det virker privatiserende at bryggen blir liggende i en helt uberørt del av strandsonen. En vanlig innbygger ville trolig fått avslag på en tilsvarende dispensasjonssøknad, mener Horve.