KRISTIANSAND: – Jeg var på vei hjem og så kvinnen stå ved siden av en nabo og to små barn. Jeg stoppet og snakket med henne, og hun fortalte da at noen hadde forsøkt å drepe henne. Hun snakket litt norsk og litt engelsk. Jeg overtok ansvaret for kvinnen, fordi naboens barn var urolige over situasjonen. Jeg tok kvinnen inn i bilen, og parkerte bak en minibuss fra politiet. Der fortalte jeg politiet hva kvinnen hadde sagt, og plutselig kom det masse bevæpnede politifolk ut av bilen. Kvinnen ble satt inn i en annen politibil, og jeg skjønte på politisambandet at det var noe som skjedde i området, sa legen i retten.

– Etter hvert byttet jeg rolle slik at jeg ble lege. Kontaktet AMK og ba dem sende ambulanse, fordi kvinnen var skadet, fortalte legen.

– Det var smertefullt da jeg la armen rundt henne, sa vitnet, som overlot kvinnen til ambulansepersonellet.

– Før det registrerte jeg at hun var hoven og hadde blod på fingrene.

En politibetjent fra Kristiansand, som var med på oppdraget i Grimstad, fortalte at mens han hadde tatt hånd om den torturerte kvinnen, kom de to tiltalte kjørende.

– Da bilen var ved siden av gjenkjente jeg den kvinnen vi var på jakt etter, og at det var den bilen politiet jaktet på. En slange fra et brannslukkingsapparat ble stukket ut gjennom vinduet, og deler av innholdet sprutet ut. Etter hvert tok bilen av gårde i stor hastighet mot Grimstad, og andre patruljer overtok oppdraget, fordi vi ikke hadde noen mulighet til det siden vi var opptatt med den skadede kvinnen, fortalte politimannen.