MANDAL / FLEKKEFJORD: – Jeg synes det er rart med tanke på utviklingen på sjøen. At politiet er på sjøen har en preventiv effektivt. Båtene går jo bare raskere, sier leder av Mandal motorbåtforening, Lennart Danielsen, til fvn.no.

LES OGSÅ: Mindre politi på sjøen

LES OGSÅ: — Det er helt hårreisende

Politiet reduserer budsjettet for politibåtene i sommer og Mandal er blant taperne.

– Politibåten i Mandal og Risør vil ikke gå i ordinære patruljetjeneste, men benyttes når det er bemanning til det ut fra tjenestelistene. Her også er båtmannskapene fordelt på tjenestelistene, sier visepolitimester Kjell Hegstad i en mail til fvn.no.

Hva synes du om politiets båtkutt? Si din mening nederst i saken!

Lover båt på sjøen

Han lover at det ikke bare vil bli utrykninger når alvorlige ting skjer på sjøen.

– Vi legger opp til at de også skal benyttes når det er bemanning til det, ikke bare ved ulykker og kriminalitet, sier Hegstad.

Politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, bekrefter at politiet ikke får vikarer som kan erstatte dem som skal kjøre båt.

– Vi må ha vikarer på land for dem som skal kjøre båt og vi får ikke mer folk, sier Gabrielsen.

– Er dette en uheldig utvikling?

– Det er klart det er uheldig og det er veldig, veldig synd. Men det er en konsekvens av dårlig økonomi, sier Gabrielsen.

Hva synes du om politiets båtkutt? Si din mening nederst i saken!

Sendte bekymringsmelding

Redningsselskapet har sendt politimesteren en bekymringsmelding om båtberedskapen til politimesteren. Det samme har flere ordførere gjort.

– Vi har sendt et skriv til politiet. Vi synes at vi blir fratatt ganske mye politiressurser og det er vi ikke særlig begeistret for. Det er veldig viktig med synlig politi - også på sjøen, sier ordfører Alf G. Møll.

Flekkefjord-ordfører Reidar Gausdal har i flere år levd uten politibåt i distriktet. Han regner politiets tilstedeværelse i regionen som en selvfølge også i år.

– Jeg håper og regner det som en selvfølge at de gjør det. Det er like viktig her som andre steder. Vi har jo hatt alvorlige ulykker de siste årene her, sier Gausdal.

Kan føre til ulykker

– Blir det lovløse tilstander på sjøen uten politi?

– Det blir ikke lovløst, men de aller fleste oppfører seg fint. Om folk får høre at politiet ikke kommer, så vil man ta større sjanser og det kan føre til ulykker. Nå må politiet komme hit og gi uttrykk for at de tar turen bort hit. Dette er noe Lister-kommunene er veldig opptatt av, sier Gausdal.

Hva synes du om politiets båtkutt? Si din mening nedenfor!