KRISTIANSAND: — Vi har valgt å avlyse det hele. Interessen har ikke vært stor nok – det er ikke nok påmeldte, sier initiativtaker til ballet, Finn Øvrevik.

På senvinteren i år tok Øvrevik kontakt med ordfører Arvid Grundekjøn (H) for å høre om han var interessert i å stille som vertskap for et byball hvor et eventuelt overskudd skulle gå til det kommunale tilbudet Bålplassen i Randesund.

Ønsket seg 200 deltakere

GIR OPP: Initiativtaker Finn Øvrevik kaster inn håndkledet fordi interessen for byballet var for liten. Foto: Eline Bjerke

Ordføreren sa seg interessert og Ernst hotell stilte med lokaler. Øvrevik har siden brukt tid og penger på å stelle i stand et arrangement hvor de 200 første som meldte seg på, skulle få delta. Nå viser det seg altså at interessen ikke har vært stor nok.— Jeg er helt tom nå og har egentlig ikke noe særlig mer å si ut over det, sier Øvrevik.

Trist og dumt

Det har imidlertid ordføreren.

Han høstet kritikk fra politiske motstandere fordi han og kona, Hege, sa ja til å stille som vertskap for dette ballet.

— Jeg synes det er dumt og trist at ballet nå avlyses. Dette var et positivt tiltak for byen som jeg ønsket velkommen. Initiativtakeren har forsøkt å få til et hyggelig tilbud for byens innbyggere som kan gi et avbrekk i hverdagen, sier Grundekjøn.

Etter at det ble kjent at det skulle arrangeres byball og at ordførerparet skulle være vertskap, har både motstandere og tilhengere ytret seg offentlig om arrangementet.

Offentlig debatt

Politiske motstandere har ment at det ikke er ordførerens oppgave å stille som vertskap for et slikt arrangement. Det samme har Fædrelandsvennen skrevet på lederplass. Andre har hevdet at det er en kommunal oppgave å gi økonomisk bidrag til tiltak som Bålplassen.

— Det blir helt galt å rulle ut hele det sosialdemokratiske skytset og hevde at det er galt at et arrangement som dette skal kunne bidra med litt penger til et offentlig tilbud som Bålplassen. Jeg var blant annet i en radiodebatt med stortingsrepresentant Kari Henriksen (Ap) hvor hun hevdet dette. Det mener jeg er helt på jordet og veldig urettferdig overfor initiativtakeren, sier Grundekjøn.

For mye støy

Byballet var først planlagt arrangert tidligere i høst, men man valgte å utsette ballet til 10. november for å få mer tid til påmelding.

— Tror du byen rett og slett er for liten for et slikt ball?

— Nei, det tror jeg ikke. Det ble for mye støy, problematisering og forsøk på latterliggjøring av dette arrangementet. Det mener jeg ikke Finn Øvrevik fortjener, sier Grundekjøn.