KONGEN: En mild utgave av kong Herodes (Verner Hanssen) møtte barna i Oddernes. Foto: Lars Hollerud
PÅ MARKENE: Gjeterne (Svein Bondevik, Bjørn Iversen og Margreth Bondevik) fortalte forbipasserende hva som var på gang. Foto: Lars Hollerud
KJERNEFAMILIEN: Anniken Bang-Olsen, Alexander Eiken Bang-Olsen (1/2 år) og sogneprest Jon Andreas Lauvland. Foto: Lars Hollerud

KRISTIANSAND : Det skjedde i de dager tirsdag og onsdag i og rundt Oddernes kirke. Det samme skjer i dag i Justvik kirke.

At barn inviteres til en levende gjenfortelling av det som skjedde i og rundt Betlehem for omtrent 2012 år siden.

Isabella, Fredrik, Frida, Otilie, Eirik, Nina, Markus, Annika og alle de andre gjestene i Bergtoras vei barnehage ble sirlig innført i det lokale manntallet.

Luftig

I SVEVET: Engelen (Karen Kilane) forkynte den store gleden for barn fra Bergtoras vei barnehage. Foto: Lars Hollerud

Like i forveien hadde de møtt en tilsynelatende svevende engel, og blitt fortalt om den historiske begivenheten.Engelen, Karen Kilane, til daglig trosopplærer i menigheten, hadde fått rollen og en sikkert ubehagelig knute rundt livet.

Historien, i dette tilfellet gjenskapt av kateket Håkon Kringlebotn, engasjerte også sogneprest Jon Andreas Lauvland.

Ekte vare

Han fikk, naturlig nok, rollen som Josef. Ved hans side, i et rom i prestegårdens låve, sto Maria, til daglig kjent som Anniken Bang-Olsen. De to nøyde seg ikke med dukkebarn i sitt julespill, her var det ekte vare i alle ledd. I dette tilfellet vil det si at Annikens sønn, seks måneder unge Alexander, fikk sitt livs første rolle, og det som selveste Jesus.

La det også være sagt at denne varianten av kong Herodes (Werner Haussen) var av den ganske milde typen.

Og, at gjetere og landsbyboere også var i sving.

Hvilket betyr at det meste som var av kirkens stab, pluss noen frivillige, tok del i fortellingen som hver julaften fortelles fra kapittel 2 hos evangelisten Lukas.