BIRKENES: Hvordan ble du engasjert i arbeidet for de eldre i Birkenes? — Jeg jobbet på trygdekontoret og var jo klar over onsdagstreffene i etasjen under. Kristine Foss og Martha Johansen drev treffet. Kristine kjente jeg fra husmorlaget og da Martha ville gi seg hoppet jeg inn. Jeg har ikke angret en dag.

Det beste med eldre treffene? - De eldre er så takknemlige og de gir meg mye.

Men du har flere jern i ilden? - Ja, jeg er også med i det lokale bygdekvinnelaget, sanitetsforeningen og så er jeg lyttevenn på skolen.

Lyttevenn? - Den gamle skolesjefen var på et av eldretreffene og etterlyste folk som vil lytte når elevene leser. Jeg lytter nå på tredjeklassinger. De leser og jeg spør dem litt om det de leser og retter litt på dem. De er kjempeflinke.

Korpset har du glemt? - Ja, der har jeg også vært. Alle tre barna var med i korpset. Det ble vel 15 år. Mange av årene som leder. Jeg er nok en person som liker dugnadsarbeid.

Har du vært politisk aktiv? - Ja, var aktiv for Venstre. Har sittet to perioder og vært med i både utvalg for kultur og for teknisk.

Hva gjør du ellers ? - Når jeg ikke er med på ting sitter jeg i godstolen og strikker. Jeg er nok "strikkoman". Strikker også på bestilling og har derfor gratis hobby. Ellers har vi bobil og farter veldig mye. I år var vi i Lyngen i Troms. Borte i sju uker. Herlig. Har en mann som spiller trekkspill, så det blir en del trekkspillfestivaler også. Vi fikk 70 døgn i bilen i år.

Trimmer du? - Er ikke veldig flink, men går tur av og til i nærområdet.

Det beste med Birkenes? - Kom hit fra Levanger i 1963 og trivdes fra første stund. Her er masse hyggelige folk.

Hva ønsker du deg til jul? - Sier alltid at jeg har alt. Har ingen spesielle ønsker.

Den beste julegaven? - Alle småtingene ungene laget på skolen.

Julens høydepunkt for deg? - Jeg er ikke så "julete" lenger. Når jula starter i oktober synes jeg jula har utspilt sin rolle. Men det er familiesamlingene som er julens høydepunkt.

Hva står på bordet julaften? - Vi har tre barn. I år skal vi til datteren vår. Der spiser vi ribbe. Andre år er det torsk eller kalkun. På 2. juledag kommer barna til oss. Da har vi alltid ribbe. Dermed blir det to ribbe-middager i år. Men det gjør ingenting.

Ditt beste juleminne? - Da vi som barn la oss på lille julaften stelte mor på kjøkkenet og pyntet juletreet. Vi våknet til jul. Vi var fem søsken og hadde det veldig moro sammen og 1. juledag fikk vi aldri lov til å gå noe sted. Sånn var det den gangen.