BYKLE: Med imponerende presisjon fraktet helikopteret de 900 kilo tunge mastene til det nye skitrekket på plass. Minst like imponerende var det å se mannskapene fra Taubaneteknikk skru mastene på plass på fundamentene. Rundt to minutter tok det fra masten var siktet inn til mennene hadde festet den.

De erfarne anleggsfolkene har jobbet mye med skitrekk, taubaner og helikopter og var svært fornøyd med presisjonsflygingen til piloten fra AirIift.

20 prosent av jobben

I løpet av kort tid har Breivelia fått nytt utseende. Løypa som får forbindelse til resten av alpinsenteret blir 1100 meter lang og går nesten helt opp til toppen av Hovdenut, 1119 meter over havet.

sss over breive.jpg Foto: Johs. Bjørkeli

— Det vi ser nå er egentlig bare 20 prosent av jobben. 80 prosent er arbeidet som er lagt under bakken og på bakken, sier daglig leder og medeier i Hovden Alpinsenter, Sture Pilegård, til Fædrelandsvennen.For å gi alpinistene og hyttefolket som besøker Hovden et nytt tilbud er det nå investert 10 millioner kroner i Hovdenutløypa med det nye "Pomatrekket".

Klar til jul

- Når kan alpinistene få begynne kjøringen i Hovdenutløypa?

— Får vi de nødvendige godkjenningene på plass og vi får de 70-80 centimeter med snø vi trenger, håper vi å åpne til jul, sier en fornøyd Pilegård.

Denne helgen er T-trekket og Tussetrekket klar til bruk.

— Vi har stått på døgnet rundt med 12 mann for å lage snø, sier sjefen for snøproduksjonen ved Hovden alpinsenter, Chris Christensen.

Neste helg regner han og Pilegård at fireseteren ved Hovden alpinsenter kan frakte ski- og brettkjørere helt til topps.