KRISTIANSAND: 250.000 var minimumsbeløpet daglig leder Mike Troxel i Vision Skatepark ønsket seg — det som trengtes for å komme à jour med husleien for lokalene på Lund. I forrige uke ble kommunebudsjettet revidert i Kristiansand kommune. Skateparken fikk ingen ekstramidler. I stedet ble det vedtatt å vurdere ny støtte til anlegget i 2012-budsjettet. Bystyret ba dessuten kommunen om «å gå i dialog med driverne, med tanke på å fremme en sak som sikrer forutsigbare rammevilkår for parken».

Mike Troxel Foto: Arkivfoto: Jon Anders Skau

— Det gikk et tog 22. juni, kommenterer kulturdirektør Stein Tore Sorthe i Kristiansand for fvn.no.

— Egentlig vet jeg ikke hva jeg skal si. Jeg er fortvilet. Allerede nå ligger vi to måneder bak på leia. Vi trenger penger i år, svarer Troxel.

Han forklarer pengebehovet med at Kristiansands eneste innendørs skatehall nå er innhentet av mange år med for lite pengestøtte. Mye henger sammen - mer støtte fra kommunen ville gjort at næringslivet sluttet mer helhjertet opp om Vision Skatepark, hevder Troxel.

— Det er så mange gutter som trenger dette tilbudet. Nå vet jeg ikke om vi klarer å holde åpne mye lenger, fortsetter han til fvn.no.

Prøver å fortsette

Den daglige lederen vil likevel i det lengste vente med å legge slåen for døra.

— Jeg vil ikke gå ut og si vi må legge ned skateparken. Ikke nå. Det vil være knusende for brukerne våre. Men håpet nå må være at en eller annen riking dukker opp med pengene, sier Troxel galgenhumoristisk.

Leder i kulturkomiteen, Abdullahi Mohamed Alason (Ap), har imidlertid fortsatt tiltro til pengstøtte fra Kristiansands politiske liv.

— Fra mitt ståsted er ikke dette en politisk kamp. Det handler om et tiltak rettet mot barn og unge. Partiene må heve blikket. Hvis disse ungdommene mister skatehallen - hvor skal de da være? Utenfor kioskene i sentrum? Hvis dette er mye penger, vil det koste mer å ikke støtte Vision Skatepark, sier Alason.

Etter bystyrevedtaket oppfordrer Alason nå formannskapet og rådmannen om å vise mot i saken.

— Jeg håper medlemmene i formannskapet leser dette, sier han.

Vil ta tid

Rådmann Tor Sommerseth svarer at Troxel og skateparken i så fall må vente til høsten. Det er ikke satt opp flere politiske møter på denne siden av sommeren.

— Og rent praktisk blir det vanskelig. Bystyret har vurdert ytterligere tilskudd til parken. Det var ikke flertall om å gjøre noe da, påpeker Sommerseth.

Kultursjef Stein Tore Sorthe lot nylig Mike Troxel og foreldre til skaterne i parken legge frem saken i kulturstyret. Han mener styret kan finne noe mer penger, men ikke så mye som 250.000 kroner, og ikke før i høst.

— Jeg er innstilt på å foreslå 60.000 kroner til parken, sier han til fvn.no.

Men det forutsetter at skateparken på det tidspunktet ikke er et konkursbo, legger Sorthe til.