KRISTIANSAND: Ordføreren mener at en flytting av bomstasjonene kan skape større rettferdighet og bedre inntjening. Lederen i Kvadraturen i Kristiansand er enig med Arvid Grundekjøn i at flytting av bommene rundt Kvadraturen bør vurderes.

– Vi ønsker ikke flere bomstasjoner. Bomringen bør flyttes, for å få en mer rettferdig ordning. Bomstasjoner bør flyttes lenger ut mot Kjevik-området, slik at det ikke er en hovedvekt av bomstasjoner i sentrum, sier Harald Andersen, daglig leder i Kvadraturen i Kristiansand AS.

– Trafikken inn og ut av Kvadraturen har stagnert de siste 10 årene, mens trafikken ut til Sørlandsparken har hatt en formidabel trafikkvekst, påpeker han.

Hva mener du? Si din mening nederst i saken!

Under et møte i formannskapet i Kristiansand onsdag, lanserte varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) en diskusjon om bompenger og parkeringsavgift i Sørlandsparken. Hans Otto Lund (H) ønsker at saken blir politisk behandlet. Ordførerne i Lillesand og Vennesla har signalisert skepsis til forslaget.

Harald Andersen mener en flytting av bompengeringen vil hindre at trafikken i sentrum reduseres.

– Vi har vært tydelige på at man må se på trafikkmønsteret i regionen når man vurderer hvor bompengeringen bør ligge. Man bør se på hvor det er størst trafikkbelastning, slik at det blir mer rettferdig fordeling mellom Vågsbygd, Kvadraturen og Sørlandssenteret når det gjelder bompenger, sier Andersen.

– Hva tenker du om parkeringsavgift i Sørlandsparken?

– For kundene i Kvadraturen er det belastende at de må betale for å stå parkert et par timer. Hvorfor skal det ikke være likhet mellom Kvadraturen og Sørlandssenteret, spør Andersen. Han sier at han aldri har stått i bresjen for parkeringsavgift i Sørlandsparken.

– Jeg mener at kundene i Kvadraturen burde hatt et par timer gratis parkering, før avgiften begynte å løpe. Slik kunne det gjerne vært i Sørlandsparken også. Poenget mitt er at det bør være like vilkår. Bystyret har jo for øvrig også vedtatt to timers gratis parkering i Kvadraturen, uten å finne finansiering til det, sier Andersen.