KRISTIANSAND: Brannmannskapene i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) har hatt en svært travel morgen med to totalskadede hus i brann.

Klokka 09.47 fikk 110-sentralen inn melding om brann i en enebolig i Grostølveien. Det brant kraftig i huset, som ikke ligger i nærheten av andre bolighus.

Til legevakta

En eldre mann var alene hjemme da det tok til å brenne. Mannen kom seg ut og ble tatt hånd om av naboer. Han ble senere kjørt med ambulanse til legevakta for rutinemessig sjekk.

Det utviklet seg raskt mye røyk og røyken var synlig over store deler av Kristiansand. Ifølge skadestedsleder Stian Pauschert hos Agder politidistrikt var huset overtent da politiet og brannvesenet kom til stedet.

Brenner ned

Brannvesenet kan ikke gjøre annet enn å kontrollere nedbrenningen av huset.

— Det brannvesenet gjør er å slukke fra utsiden. Huset er helt overtent, sier Jan Røilid, vakthavende overbefal i KBR.

Gassflasker

På vei til brannstedet ble det opplyst at det befant seg gassflasker med ukjent innhold inne i bygningen. Dette førte til at brannmannskapene ikke kunne gå inn i bygget. Senere har det vist seg at det likevel ikke var gass i bygget.

I forbindelse med boligbrannen i Hegglia i Vågsbygd var begge mannskapsbilene fra brannstasjonen i Kristiansand. Det var derfor brannbiler og mannskap fra stasjonene i Søgne og Vennesla som rykket ut til Grostølveien.

Etterslukking

— Huset er helt utbrent. Vegger og litt av konstruksjonen står igjen, men det er helt utbrent, sier Røilid ved 13.30-tiden. Brannvesenet fortsetter med etterslukking.

— Begge stedene vil bli avsperret for videre undersøkelser av både el-tilsynet og åstedsgranskere, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt om de to brannstedene.