En 19 år gammel mann fra Farsund er nå dømt for å ha krasjet inn i en møtende bil ved innkjøringen til Torggaten i Lyngdal i mai i fjor. Den 19 år gamle sjåføren av den møtende bilen omkom. Ifølge dommen fra Lister tingrett kjørte farsundmannen i minst 133 kilometer i timen. Det skjedde ifølge politiet som følge av at han kappkjørte med en annen fra Kvavik industriområde.

Mannen er dømt etter straffelovens paragraf 239, som omhandler uaktsom motorvogn-kjøring med døden til følge.

Han må også betale 100.000 kroner i oppreisning til henholdsvis den dreptes etterlatte samboer og deres felles sønn.

Retten mener den avdøde ikke kan bebreides for sammenstøtet og de karakteriserer kjøringen til den dømte som «hasardiøs». De konkluderer med at han handlet grovt uaktsomt.

«Allmennpreventive hensyn tilsier at det reageres strengt. Dette for at unge sjåfører skal tenke seg om før de innlater seg på slik kjøring som tiltalte foretok. Også individualpreventive hensyn tilsier en streng reaksjon overfor tiltalte. Til tross for flere advarsler fortsatte han villmannskjøringen,» heter det i dommen.

Retten ser det som skjerpende at 19-åringen hadde passasjer i bilen, og at også passasjeren i den omkomnes bil ble skadet.

I formildende retning peker retten på at den dømte fra all begynnelse har påtatt seg ansvaret for det som skjedde. Han har gitt en uforbeholden tilståelse, noe som ga en strafferabatt på tre måneder.

Mannen mister også retten til å kjøre motorvogn for alltid.