Kristiansand/iveland : – Hun har erkjent flere spark mot politiet i forbindelse med pågripelsen av en av de andre festdeltakerne, opplyser lensmann John Tomas Homme i Vennesla og Iveland overfor fvn.no mandag ettermiddag.

Totalt fem ungdommer er siktet etter 18-årsfesten som tok helt av rundt midnatt lørdag kveld, med blodig slagsmål mellom gjester og vold mot politibetjenter som forsøkte å roe gemyttene.

Bursdagsbarnet selv og en 19-åring, begge siktet for vold mot politiet, ble mandag ettermiddag løslatt fra arrest etter at det var foretatt en rekke vitneavhør.

Mandag ble ytterligere én person, en 18-åring fra Kristiansand og totalt den femte i saken, siktet for skadeverk. Han skal ha hatt en aktiv rolle da en patruljebil ble ramponert og bilruten ble knust. Fra før har en 20-årig ivelending fått 12.000 i bot for å hindre politiets arbeid på stedet.

– Vil det bli flere siktelser?

– Vi holder alle muligheter åpne, men det mest åpenbare er nå kommet på bordet, svarer Homme.

Ivelandstaua er godkjent for 50 personer. Lørdag kveld kom 150 ungdommer, og kommunen strammer nå inn på reglene for utleie av forsamlingshuset.