MANDAL: Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett skal de to mennene i fellesskap ha slått 18-åringen i ansiktet natt til 17. mai i fjor i Bankeveien i Mandal. Slagene var så kraftige at den unge mannen fikk brudd i nesebenet og måtte få legehjelp.

To frikjent

Totalt fire personer stod tiltalt for voldsutøvelse eller medvirkning til dette. To av mennene ble frikjent da retten ikke fant det bevist at de to hadde deltatt i mishandlingen.

Mennene skal ha vært på fest i Mandal da de ble kontaktet av en ukjent person som fortalte om bråk i Bankeveien. De tiltalte mennene fra Mandal skal ha vært beruset og blitt kjørt til stedet. Da de kom fram, påtraff mennene offeret. Han skal ha blitt bedt om å fjerne seg, men unnlot dette. Det førte til at 18-åringen ble slått ned.

Først skal den ene av de tiltalte ha slått til 18-åringen to ganger i ansiktet så han falt i bakken. Han ble deretter reist opp, men nektet fortsatt å forlate stedet. Den andre tiltalte skal da ha slått voldsofferet i ansiktet to ganger slik at han på nytt falt i bakken.

Uprovosert

Sju vitner forklarte seg i tingretten. Retten mener volden skjedde uten at offeret hadde opptrådt provoserende i forkant, og at de tiltalte måtte ha forstått at volden kunne ende med en ansiktsskade.

22-åringen erkjente å ha slått fornærmede, mens 23-åringen nektet for voldsutøvelsen da de møtte i retten. 23-åringen ga også ulik forklaring i politiavhør og i retten.

Retten mener volden hadde karakter av mishandling ettersom den ble begått i fellesskap.

I tillegg til fengselsstraff, må mennene betale 5000 kroner i saksomkostninger.