VENNESLA: — Vi har nådd fram og har fått til et møte med den rødgrønne flertallsfraksjonen i Kommunalkomiteen på Stortinget, sier varaordfører i Vennesla, Berit Kittelsen (Ap).

For én måned siden samlet rødgrønne politikere fra hele Knutepunkt Sørlandet seg til stormøte i Vennesla herredshus, med krav om å få møte på Stortinget for å snakke om behovet for at Lillesand, Birkenes, Evje og Hornnes og Iveland kan bytte fylke og bli en del av Vest-Agder.

Onsdag klokka 11.00 får Kittelsen med seg Kristiansands Jan Oddvar Skisland (Ap), Iveland-ordfører Gro-Anita Mykjåland (Sp), Songdalen-ordfører Johnny Greibesland (Sp) og Lillesand SVs Nils M. Justvik på møtet i Oslo.

— Vi skal få fram at denne saken handler om noe mye mer enn hensynet til Aust-Agder. Vi i Kristiansand-regionen bor i ett felles bo- og arbeidsmarked. Vi har felles transportpolitikk, og ikke minst felles arealpolitikk. I forhold til det siste er fylkesgrensa svært kompliserende, sier Kittelsen.

— Vi håper å få vist den rødgrønne fraksjonen at de fire kommunenes overgang fra øst til vest like mye handler om hvordan Sørlandets mest befolkede region skal utvikle seg, og hvordan flere av kommunene i Vest-Agder skal utvikle seg, sier hun.