Det var ingen hjelp å få fra Island i kampen mot Danmark, og foran de tre siste rundene er det dødt løp mellom Portugal, Norge og Danmark. Selv ikke tre seirer i høstkampene vil garantere norsk gruppeseier.Likevel er håpet langt fra ute for Drillos. Ingen av de gjenstående kampene er i nærheten av så vanskelig som lørdagens oppgave, og i en drøy omgang hadde portugiserne grunn til å frykte at det kunne bli poengtap.

Norge fulgte taktikken til punkt og prikke før pause, nektet portugiserne virkelig store sjanser og skapte selv noen fete tilbud på kontringer. Men verken Erik Huseklepp eller Morten Gamst Pedersen klarte å omsette sjansene sine i scoring, og da Portugal tok ledelsen hadde Norge brukt for mange krefter til å komme tilbake.

I det 53. minutt var både John Arne Riise og Gamst på riktig side av en stillestående Nani, men Gamst rykket ikke ut i press. Dermed fikk Manchester United-spilleren skru ballen inn i feltet, og ved nærmeste stolpe kom Helder Postiga seg foran Vadim Demidov og beinet i mål fra kort hold.

Norge viste helt fra start at laget ville mer enn å krype i skyttergravene og håpe på det beste. Allerede etter 18 sekunder hadde Bjørn Helge Riise skudd på mål da han slo til i returrommet etter at John Carew stusset Tom Høglis langpasning. (©NTB)