VENNESLA: Torsdag ettermiddag legger administrasjonen i kommunen fram sitt forslag til ny skolestruktur i Vennesla. Rådmannen mener det kan spares fire millioner årlig på å legge Hunsfoss skole og omgjøre bygget til barnehage.

SPENT: Hunsfoss-rektor Frode Aarøe er spent på hva arbeidsgruppen konkluderer med når skolestruktursaken legges fram torsdag. Foto: Frode Lindblom

Asfaltøde

— Personlig mener jeg tomten Hunsfoss står på verken egner seg til skole eller barnehage. Det er et asfaltøde bak portene og skolen ligger helt inntil veien som i fremtiden må utvides. Kommunen bør heller selge tomten, mener Slettedal.

— Det koster penger å bygge ny skole?

— Ja, og jeg har ikke tatt med økonomiske betraktinger i dette. Jeg mener tomten er uegnet for barn.

Politikere Fædrelandsvennen har snakket med aner ikke hva arbeidsgruppen konkluderer med torsdag. Hunsfoss skole ble startet som en privat folkeskole i 1911. Den har i dag 212 elever og 30 ansatte. Skolen har elever fra områdene Lomtjønn, Snømyr, Nordli, Tvangsdalen, Graslijordet, Hunsfosåsen, Ruenessletta og Vikeland.

- Må bort på sikt

— Hunsfoss skole ligger ikke gunstig til. Alle må innse at skolen ligger på feil sted i forhold til atkomst og trafikk, mener nestleder i levekårsutvalget Tor Søren Drivenes (H).

— Tror du Hunsfoss overlever eller nedlegges?

— En nedleggelse er en lang prosess. Derfor blir jeg forstøkt om det skjer i denne omgang, men på sikt må den bort. Venneslaheia eller Lomtjønn er begge alternativer for en ny skole, mener Drivenes.

- Økt elevtall i 2018

Statistikkekspert i Kristiansand kommune, Per Gunnar Uberg, har bistått Vennesla kommune i skolestrukturarbeidet. Hans kapasitetsberegning og elevtallsutvikling viser et skjæringspunkt for Hunsfoss skole i 2017/2018. — Da vil det være flere elever i skolekretsen enn Hunsfoss skole har kapasitet til i dag. Det vil også koste penger å bygge skolen om til barnehage, sier Uberg.