VENNESLA: Inkluderings og mangfoldsdirektoratet har bedt Vennesla bosette 30 flyktninger i år og 35 fra neste år. Rådmannen går inn for 20 i år og vil øke til 25 neste år. 20 er det nivået Vennesla har ligget på i mange år.

— I KrF støtter vi rådmannen. Vi kan ikke øke i år. Det har vi ikke kapasitet til. Men neste år greier kommunen å finne ressurser til 25, sier leder i levekårsutvalget, KrFs Inger Turid Tonstad.

Etter alt å dømme blir dette vedtatt.

— Hvorfor ikke si ja til 35, som dere blir spurt om

— Vennesla har gode erfaringer med bosetting og integrering. Vi har også en av landets beste voksenopplæringer og et rikt frivillig organisasjonsliv. Mye ligger godt til rette. Men vi er enig med rådmannens vurdering av hvor mange vi greier å håndtere på en god måte.

Svært mange kommuner sier for tiden nei til å ta i mot så mange flyktninger som staten ber om. Tonstad synes det er et tankekors.

— Et stort tankekors, men det er også et spørsmål om hvor mange vi er i stand til å ta i mot på en god måte. I Vennesla har vi levekårsutfordringer. Vi må passe på at vi fører en politikk som gjør at vi kan håndtere utfordringene vi står overfor, sier hun.