KRISTIANSAND: — Kristiansand er den av de norske storbyene der det er størst sjanse for oss å få ordføreren. Det er viktig for byen at Jørgen Kristiansen blir ordfører, men det har også en rikspolitisk betydning, sier partileder Knut Arild Hareide.

En KrF-styrt by kan nemlig bli et utstillingsvindu for partiet. På samme måte som Høyre viser fram Oslo og Arbeiderpartiet viser fram Trondheim.

— Det å få ordføreren i Kristiansand gir oss en glimrende mulighet til ikke å bare vise fram politikken på det sentrale plan, men også i lokalpolitikken, sier Hareide.

KrF har vokst i Kristiansand de siste lokalvalgene. Samtidig med at KrF står sterkt, er det også klart for ordførerbytte i byen. Hareide mener det øker sjansene for Jørgen Kristiansen.

— Jørgen Kristiansen er en som har vært med i politikken lenge, både når partiet har vært i posisjon og opposisjon. Han er dyktig i møte med mennesker og har et sterkt engasjement for Kristiansand og for resten av landsdelen. Med ham vil byen få et løft, sier Hareide.

I Kristiansand har både Høyre og Arbeiderpartiet gjort det klart at de vil ha med KrF på å danne et flertall i Kristiansand. Det skal være et flertall som fordeler posisjoner og som har et utstrakt samarbeid om budsjett og politiske saker.

KrF har ikke ikke villet si noe nå om hvem de vil samarbeide med.

— Både for oss og for KrF sentralt er det viktig å ha ordføreren i Norges femte største by. Vi vil jobbe for å få til det, så vi har ikke lyst til å avvise et samarbeid med noen av partiene nå, sier Jørgen Kristiansen

Knut Arild Hareide vil ikke ha noen mening om hvilken vei KrF skal samarbeide med.

— Tradisjonelt har KrF i Kristiansand samarbeidet med Høyre. Da Jan Oddvar Skisland samarbeidet mot venstre i 2003, var mitt tydelige signal at dette var noe de skulle bestemme lokalt. Vi er et sentrumsparti som kan samarbeide både mot høyre og venstre, sier Hareide som nylig forlovet seg i Kristiansand.

— Det var ikke tilfeldig, så jeg prioriterer Kristiansand høyt på aller måter, sier Hareide.