KRISTIANSAND: — Folk har holdt seg hjemme i dag, fastslår Øyvind Andersen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, ovenfor Fædrelandsvennen.

Har fulgt oppfordringen

Både politiet og Statens vegvesen har oppfordret folk til å holde seg hjemme lørdag, og unngå bilkjøring hvis det ikke har vært helt nødvendig. Snøværet har skapt vanskelige kjøreforhold på Sørlandet.

HAR BLITT HJEMME: Mange mennesker i distriktet har i dag latt bilen stå og fulgt politiets og Statens vegvesen sin oppfordring om å holde seg hjemme, på grunn av vanskelige kjøreforhold. Foto: Tormod Flem Vegge

— For vår del har lørdagen gått veldig greit. Det har vært en rolig dag for politiet. I åtte-ni-tida var det noen trailere som sto fast ved Sørlandsparken. Ellers har det vært få trafikale problemer, sier Andersen, som i utgangspunktet forventet en hektisk dag på jobben.

- Krevende forhold i utkantstrøk

Han sier at regnet nå kan bidra til at kjøreforholdene fortsatt blir krevende, særlig på veier i utkantstrøk.

— E 39 er kjørbar til Moi. Jeg har ikke hørt noe om noen problemer på E 18, sier Andersen, som gjentar oppfordringen om at folk bør la bilen, særlig hvis de må kjøre på strekninger utenom hovedveiene.

Snø og isdekke

Anniken Island er trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen i Statens vegvesen, region sør. Hun opplyser om at det er snø og isdekke på veiene i Agder, med unntak av strekningen Mandal-Lyngdal hvor det er bar og våt veibane.

— Når det begynner å regne, kan det bli veldig glatt, så folk bør ta det med ro hvis de skal ut å kjøre, sier hun.

Island bekrefter at at det lørdag har vært få melding om trafikkuhell i sørlandsveiene.

— Ting har i dag gått veldig greit. Bank i bordet for det, sier hun.