ARENDAL: Det var 31. oktober og 29. november i 2006 at mannen og en kamerat slo til mot Expert-butikkene i henholdsvis Tvedestrand og Grimstad. Mennene kom av sted med varer til en verdi av over 700.000 kroner, skriver Agderposten.no.

Her kan du lese sakenfvn.no skrev i forbindelse med det andre tyveriet.

Sirklet mannen inn

Politiet igangsatte en omfattende etterforskning og sirklet etter hvert inn litaueren. Han kom i søkelyset noen dager etter innbruddene på Sørlandet.

Mannen ble nemlig tatt for tyveri på en bensinstasjon i distriktet. Under pågripelsen noterte politiet seg mobiltelefonens simkortnummer.

Det viste seg at mannens mobil var benyttet under de to innbruddene i Aust-Agder. Men da mannen for alvorlig kom i politiets søkelys, var han forsvunnet fra landet.

Pågrepet på toget

I september i år ble mannen pågrepet da han på nytt dro til Norge. Under rettssaken i Aust-Agder tingrett denne uken, fortalte 27-åringen at han hadde vært tilbake i Norge to — tre ganger siden sjokkbrekkene uten å bli pågrepet.

Mannen ble pågrepet på toget mellom Sverige og Oslo etter at en toller og en konduktør fattet mistanke til 27-åringen. I litauerens bagasje ble det funnet en sokk full av smykker til en verdi av 250.000 kroner.

Aktor i saken, Leif Aleksandersen, la ned påstand om at mannen skal dømmes til sju måneders fengsel. I utgangspunktet mente påtalemyndigheten at forbrytelsene kvalifiserte til fengsel i ett år. Men på grunn av tilståelsen samt at det har gått flere år, ble straffepåstanden redusert kraftig.