LYNGDAL: — Etter å ha ranet banken skal gjerningsmannen ha flyktet ut i sentrum og tatt seg nordover mot Refsvollen. Vi brukte mye ressurser på å etterforske dette sporet i går kveld uten at det ga resultat. Det er ikke aktuelt å jobbe videre med nå, opplyser lensmann Anne Margrete Ruud til Fædrelandsvennen.

Det var torsdag ettermiddag at en person ranet Sparebank 1 SR-banks filial i Alleen i Lyngdal. Ransalarmen ble utløst 16.50. Mannen leverte en lapp hvor det sto "dette er et ran". Han fikk utlevert et mindre pengebeløp før han tok lappen tilbake og forsvant til fots. Politiet vil ikke opplyse hvor mye penger mannen fikk med seg.

Leder av Lister driftsenhet, Anne Margrethe Ruud. Foto: Torbj rn Witz e

— Det er ikke observert våpen, men mannen gjorde bevegelser mot lommene. Dette ble tolket som om han grep etter en form for våpen, sier Ruud til Fædrelandsvennen.

Ingen politi i Lyngdal

Det var ingen politifolk på lensmannskontoret i Lyngdal da ranet skjedde. En listerpatrulje var et annet sted i distriktet da ransalarmen ble utløst.

— De kom imidlertid til stedet etter kort tid, men jeg har ikke noe eksakt tidspunkt, forteller Anne Margrete Ruud.

Det ble også tilkalt patruljer fra Kristiansand og Mandal. I tillegg ble felleskriminalenhet i Agder politidistrikt varslet om saken.

Det var ikke kunder i banken da ranet skjedde. To bankfunksjonærer var imidlertid i lokalet.

Signalement

Politiet utleverte i går et bilde fra overvåkningskameraet inne i butikken.

Mannen har fått følgende signalement:

  • Ikledd mørk, vattert jakke

  • Caps som stikker fram under hetta

  • Mørke benklær

  • Ca. 160 — 170 centimeter høy

  • Bart og skjegg på haka

  • Bar på veske som pengene ble lagt i

- Mistenkelig oppførsel

Politiet ber nå om tips fra publikum.

— Vi ønsker at folk tenker etter om de har observert personer i det siste som har oppført seg mistenkelig i sentrum av Lyngdal. Eksempelvis at de har gått inn i butikker uten å handle, men at de har vært opptatt av å gjøre seg kjent, sier Ruud.

Lensmannen opplyser at det er kalt inn flere politifolk fra julefri for å etterforske saken.— Vi jobber nå bredt med å kartlegge all mulig informasjon. Det blir fortløpende foretatt avhør av vitner, sier Ruud.