LILLESAND: — Vi føler ikke at det har gitt den responsen som er ønsket, derfor blir dette byggetrinnet lagt på is foreløpig, sier eiendomsmegler Tone Solheim Grøsle fra Plussmegleren.

De tre kjøperne er varslet om at byggingen utsettes til byggetrinn to og tre er gjennomført.

— Vi tror folk er usikre på hvordan utsikten er og hvordan det blir seende ut det som kommer foran. Vi har også hatt problemer med å kommunisere ut til det segmentet vi føler disse boligene retter seg mot, sier Grøsle.

Mellomting

De 14 boligene som nå blir utsatt på ubestemt tid, er boenheter med to etasjer, takterrasse, balkonger og parkeringskjeller. Boenhetene varierer fra 75 til 145 kvadratmeter. Megleren beskriver dette som en mellomting mellom enebolig og leilighet.

Prisene ligger fra 2,5 millioner til 5,5 millioner kroner.

— Tanken var at dette passer for de som ikke er helt klar for leilighet ennå, men som ønsker litt større arealer. Har du tenåringsbarn hjemme eller barn som er på vei ut, er dette genialt. Du slipper vedlikeholdet du har med en enebolig, men du har likevel plass her, sier Grøsle, som hadde sett for seg folk i 40–50-årene.

Byggingen av byggetrinn én skulle ha startet ved årsskiftet og blitt avsluttet i første kvartal 2014. ## Ny rekkefølge

Nå har utbygger bestemt seg for å gjennomføre byggetrinn to og tre først. Byggetrinn to består av 19 leiligheter tilpasset godt voksne og seniorer. Byggetrinn tre har 24 leiligheter for samme kjøpergruppe.

— Vi har fått vanvittig med henvendelser, men fra folk som ønsker å bo i første rekke. Da vi merket det, begynte vi å snu om på planene. Fra å annonsere bakerste trinn har vi fått 150 navn på trinnene foran, så helt feilslått var det ikke, sier daglig leder i Fossbekk Brygge AS, Thom-Helge Henriksen.

Nå er byggetrinn to og tre ferdig prosjektert, og andre byggetrinn legges ut for salg etter nyttår.

— Vi skal ha et informasjonsmøte for neste byggetrinn på Hotel Norge i januar, sier eiendomsmegler Tone Solheim Grøsle.

Dersom 60 prosent av de 19 leilighetene blir solgt på nyåret, starter byggingen rundt påske.

Bråk

Det har vært mange naboklager i planleggingen av byggeprosjektet på Fossbekk. Naboene har klaget på takterrasser, byggegrenser, innsyn og støy.

Fossbekk er et gammelt industriområde. Fosbæk Bruk AS var et moderne anlegg med sagbruk, høvleri og trelasthandel, som i sin glanstid ga arbeid til rundt 70 ansatte. I dag holder gruvebedriften Sibelco Nordic til på Fossbekk, og kaia er fortsatt i bruk til internasjonale anløp.

Utbyggingen på Fossbekk er stor i Lillesand-målestokk. Til sammen 57 boenheter og leiligheter planlegges ved sjøen like sørvest for sentrum. Foreløpige illustrasjoner. Foto: Dots