Foto: Privat

USA: 18-åringen fra Evje reiste sammen med resten av motorcrossklassen på Setesdal folkehøgskule til USA. Det endte med brudd i ryggen og ankelen for Alexander Depui Tversland. Klassen var torsdag 17. februar på utfart i ørkenområdet rundt San Diego, som del av et tettpakket, 12-dagers turprogram. Tversland var uheldig og falt på vei hjem.

— Det var mye støv. Jeg traff jeg en kul i sanden, og falt stygt. Nå har jeg operert ankelen, forteller Tversland på telefon til fvn.no.

Tirsdag denne uka var han også under kniven for en rygg-operasjon.

Gode kamerater

Tversland selv prøver å se positivt på alt opp i det hele. Han har fått god støtte av klassekameratene.

— Lærerne og elevene her har vært veldig flinke til å besøke meg. Jeg har fått gave og alt, men jeg er skuffet over at rektor ikke har tatt kontakt med meg, sier den uheldige mannen.

— Prioriteringene fra skolen har vært at de som var nærmest Alexander i USA, to av lærerne våre, også var de som holdt kontrakten med ham, sier fungerende rektor Marit Brokke.

Hun har derimot kommunisert daglig med den 18-årige elevens mor fra og med forrige fredag til i går.

Fornøyd

Der har Tversland funnet seg greit til rette på sykehuset.

— Jeg har en veldig positiv opplevelse av sykehuset. Det forteller meg hva som skjer og tar godt vare på meg. Sånn sett er det godt jeg er i et engelskspråklig land, sier Tversland.

Andre brudd på 5 måneder

Klassen var på besøk i San Diego i California, og har brukt tiden godt, og kjørt mye motorcross. Den tøffe sporten har kostet Tversland dyrt.

— Jeg er vel i grunnen veldig uheldig. Dette er andre gangen på under et fem måneder jeg brekker ryggen. Men jeg har ikke tenkt å slutte å kjøre. Selv om jeg vurderer å begynne med en annen form for motorcross, Enduro, sier han.

Langt opphold

Klassen reiser hjem fra USA i morgen, 25. februar. Tversland tror han kan få et lenger opphold i landet. Ifølge legene, kan det bli ytterligere en uke i sykehussenga - om han er heldig.

— Akkurat det må vurderes av en fysioterapeut, sier Tversland - og gleder seg til besøket fra moren.