KRISTIANSAND: Noen få hundre hadde tatt turen til torvet i Kristiansand for å vise sin støtte. For tredje år på rad oppfordres nemlig folk til å skru av lysene i én time.

LES OGSÅ: Disse deltok i "Earth Hour" på Agder

LES OGSÅ: Sparte strøm nok til 6 millioner lyspærer

I Kristiansand tok blant annet kommunen og dyreparken utfordringen og slukket lysene. Mange forretninger i sentrum gjorde det samme. Resultatet ble et usedvanlig mørklagt bysentrum.

— Hvis vi i den rike verden kjører mer bil, flyr mer og spiser mer kjøtt så gambler vi med planeten, sa leder i Naturvernforbundet i Kristiansand, Marte Rostvåg Ulltveit-Moe, fra scenen under markeringen i Kristiansand.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tenkte lys

Med tente stearinlys viste de oppmøtte sin støtte for slukking av elektrisk lys. Politikerne er mottakerne.

— "Earth Hour" er en verdensomspennende organisasjon som sier ifra til politikerne. Vi sier ifra med å slukke lysene, fortsetter hun.

Astronomiforeningen stilte med flere stjernekikkerter. I mørket er mulighetene for å se ting i universet større.

Erik Faber ble bedt om å underholde kristiansandere gjennom den ganske kalde marskvelden. Selv mener han at han er kvalifisert miljøbevisst til å underholde klimabevisste sørlendinger.

— Jeg har ikke bil og har varmepumpe. Jeg kvalifisert miljøbevisst som den vanlige mann i gata, sier Faber til fvn.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ber folket slukke lyset

Han ber folk om å slukke lyset i hverdagen.

— Synes det er veldig bra å få fokus på at alle lys ikke trenger å stå på hele tiden. Ingen tar skade av å slukke lyset før de går fra jobb eller rommene de ikke er i, sier Faber.

Også i Arendal ble den mørke timen markert med arrangement. Andre steder i landsdelen er timen, fra 20.30 til 21.30 blitt markert, men da i folks hjem og hos en rekke bedrifter.

Fortell om dine opplevelser i debatten eller send oss dine bilder fra mørket til tips@fvn.no.

Foto: Jon Anders Skau