OSLO: Det ser ut til at effekten av sympatibølgen Ap opplevde etter 22. juli, er i ferd med å stilne, og at Høyre er på vei opp igjen på nivået partiet lå i juni og første halvdel av juli, skriver Nationen.

Vet et stortingsvalg i dag hadde Høyre fått 25,3 prosent, en fremgang på 3,9 prosentpoeng fra augustmålingen, ifølge en måling utført av Norfakta for Nationen og Klassekampen. Ap ville fått 33,7 prosent av stemmene, en tilbakegang på 6,7 prosentpoeng siden starten av august.

Valgforsker Bernt Aardal sier meningsmålingene er i ferd med å normalisere seg igjen etter 22. juli.

– Det begynner å bli svært tydelig at den kraftige oppgangen Ap opplevde etter 22. juli, nå er på vei nedover. Det viser flere målinger. Samtidig ser vi at Høyre fester grepet igjen. Partiet har ikke hentet inn alt det gikk tilbake ennå, men er i ferd med å komme seg, sier han til Nationen.

Frp går fram på riksmålingen med 1,8 prosentpoeng til en oppslutning på 18 prosent, og også Venstre får en opptur. Partiet går fram 1,1 prosentpoeng til 5,6 prosent.

SV faller med 0,8 til 4,7 prosent, KrF faller med 0,3 til 4,8 prosent, mens Sp opplever en liten fremgang på 0,1 til 4,7 prosent. Rødt står på stedet hvil på 1,5 prosent.