GRIMSTAD: Politiet har ikke vurder å endre siktelsen mot den 35 år gamle kvinnen som klokken 12 i dag fremstilles for varetektsfengsling for forsettelig drap på sin far (76) og drapsforsøk på sin mor (75) i Grimstad onsdag kveld.Kvinnen ble ifølge VG pågrepet blodig på sokkelesten et par hundre meter fra åstedet onsdag kveld. Hun skal da ha forklart til politiet at hun samme dag hadde kjøpte kniven hun angivelig skal ha brukt til drapet og drapsforsøket.

— Har politiet diskutert å endre siktelsen fra forsettelig drap til overlagt drap?

— Vi har ikke vurdert å endre siktelsen, sier politistasjonssjef Terje Gundersen til Fædrelandsvennen.

Obduksjon

Politiet gjennomførte torsdag to runder med rundspørringer i nabolaget i Grimstad.

Informasjonen som har tilflytt mediene innebærer at den drepte faren var stukket med kniv flere ganger før han døde. Han var død da nødetatene kom til åstedet etter kort tid.Politiet vil ikke kommentere dette.

Mannen ble natt til torsdag flyttet fra åstedet i Grimstad til Rettsmedisinsk Institutt i Oslo.

En foreløpig obduskjonsrapport er ventet derfra i løpet av fredagen, med mindre noe uforutsett skulle oppstå.

Motivet

Verken den siktedes forsvarer eller politiets etterforskere vil kommentere motivet for drapet.

Advokat Odd Holck-Steen sa torsdag til Fædrelandsvennen at kvinnen i avhør med politiet har gitt en forklaring på hvorfor hun drepte faren. Advokaten ønsker imidlertid ikke å gå inn på dette forholdet.

Politistasjonssjef Terje Gundersen vil heller ikke si noe om kvinnens forklaring rundt motivet.

— Det vil bli veldig galt hvis dette skulle komme ut nå, sier Gundersen.

Avhør

Den siktede kvinnen skal ha nektet å la seg avhøre da hun ble pågrepet onsdag kveld. Torsdag ble hun imidlertid avhørt på politihuset i Kristiansand med sin forsvarer til stede. Avhøret skal ha vart i over to timer.

— Slik saken står i dag, har vi ikke umiddelbare behov for nye avhør før fengslingsmøtet, sier politistasjonssjef Terje Gundersen.

Navnet offentliggjort

Dagbladet og VG offentliggjorde torsdag kveld navnet på den drepte mannen. Lokale medier på Sørlandet har ikke offentliggjort navn.

Politiet opplyste torsdag at alle pårørende i saken var varslet, men ønsket ikke å offentliggjøre navnet da, selv om dette er vanlig praksis.

Fredag formiddag står denne avgjørelsen fast hos politiet.

— Vi kommer ikke til å offentliggjøre navnet på den drepte, sier politistasjonssjef Terje Gundersen.