SKINKE: Berit Løyning sørget for årets elgkjøtt til grunneiere og jegere på Haus da hun felte det ene dyret de har på kvoten. Foto: Lars Hollerud
FORNØYD: En tilfreds Berit Løyning med sitt omtrent 120 kilo tunge bytte. Foto: Venke Eretveit

Elghistorien fra grenda ved Kristiansands grense mot Vennesla, nådde sitt klimaks da Berit Løyning skjøt tre skudd sist lørdag.

— Jeg så kviga omtrent 80 meter unna, skjøt, og traff den i hodet. De to siste var bare sikringsskudd, opplyser den stolte jegeren.

Blinken var hennes aller første som elgjeger, og førte til gratulasjoner fra mange hold.

Prøvde seg

Pluss noe godlynt mobbing.

— De fikk jo dekket bord. Det var mannfolkene som ledet elgen mot dem, antyder Jon Alfred Knutsen, leder av Haus jaktlag, som er en del av Oddernes viltlag.

Etter å ha summet seg, kom denne innrømmelsen:

— Ingen vet hvor elgen hopper.

Jaktsjefen skryter likevel av kvinnene, understreker at dette er bare gøy, og poengterer at alle på laget er svært tilfreds med at kvinner fylte årets kvote, det ene dyret.

Påstanden om mannlig bistand avvises fullstendig av Venke Eretveit, som hadde sittet i omtrent en time på post sammen med 11 år unge Tonette Røraas Sagedal og Berit Løyning da kviga viste seg.

Dette var fjerde dagen jegerne fra Haus søkte skogens konge eller dronning.

— Plutselig så vi den og fikk varslet Berit. Hun fikk øye på byttet og gjorde som hun skulle. Kjempeflott, skryter Eretveit.

Låvetreff

Onsdag kveld var de fleste på laget samlet igjen, også mannfolkene som aldri så elg fra sine poster.

denne gang på låven til Jon Alfred Knutsen.

Det var tid for slakting og ettertanke.

Venke Eretveit hadde ferdigtenkt følgende:

— Til våren tar jeg jegerprøven. Dette har gitt mersmak.