AUST-AGDER: En fersk spørreundersøkelse fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Norsk brannvernforening og forsikringsselskapet Trygg, viser at hver fjerde hyttebruker/eier tyr til egeninnsats når det gjelder montering av pipe og ildested.

— Dette skal man være forsiktig med, da regelverket setter klare begrensninger for hva man selv har anledning til å gjøre. Når man i tillegg vet at brannårsak nummer én på hytta har sammenheng med feil på, eller feil bruk av pipe og ildsted, er det all grunn til å rope et varsko, sier Branninspektør i Østre Agder Brannvesen, Frank Daniel Danielsen.

På bakgrunn av dette vil brannvesenet benytte påska til å besøke mange store hytteområder rundt om i landet, og dele ut en gave til hyttefolket. Gaven består av en liten eske med brosjyre med brannforebyggende budskap, et røykvarslerbatteri og et yatzyspill.

— Vi ønsker å komme i kontakt med hyttefolket for en prat om brannvern på hytta. Om vi alle er oppmerksom på dette, kan vi unngå tragiske hyttebranner i vårt område, sier Frank Daniel Danielsen.