GRIMSTAD: Ifølge Agderposten vil tusen biler bli kalt inn til kontroll. Eierne befinner seg over hele landet.

De siste fire årene skal det nå nedlagte Grimstad-firmaet Olsen Bil As ha solgt 3000 biler. De har omsatte for flere hundre millioner kroner.

Konseptet har i stor grad vært å kjøpe opp kondemnerte kjøretøy fra forsikringsselskapene, og bygge dem opp igjen med deler fra andre biler.

Airbager

Statens vegvesen har grunn til å tro at reparasjonene ikke er gjort etter boka, og vil hindre at trafikkfarlige biler kjører rundt på veiene.

– Vi er videre bekymret for at det er jukset en del med airbager i biler som er bygget opp etter skade. Statens vegvesen har mottatt informasjon og gjort funn som kan tyde på det. I noen biler er airbagen fjernet eller deaktivert. Da vil det ofte være montert en liten elektronisk motstand, slik at airbaglampa ikke lyser, sier leder for krimenheten i Statens vegvesen, Jon Molnes, til Agderposten.

Finner veivesenet feil på bilene, vil eierne bli pålagt å fikse dette. De kan risikere å få bilen sin avskiltet.

Omfattende siktelse

Bruktbilforhandler Geir Egil Olsen (40) er siktet for grov bounndragelse, grovt bedrageri, grov korrupsjon, heleri, dokumentforfalskning, uriktige opplysninger til myndighetene og unndragelse av kjøretøy fra panthaver.

Et familiemedlem er siktet for grovt bedrageri, mens en ansatt i Statens vegvesen (40) er siktet for grov korrupsjon.

«Vi kan selvsagt ha gjort feil, slik alle som driver i denne bransjen kan gjøre fra tid til annen. Jeg har likevel ingen grunn til å tro at det er flere feil på bilene fra Olsen bil enn på bilene til andre aktører i bransjen», skrev Geir Egil Olsen nylig i en pressemelding.