KRISTIANSAND: — Vi må være lydhøre. Ideen med sykehusregioner er i utgangspunktet god, men jeg er skeptisk til å erstatte dem med direkte styring fra helsedepartementet eller gjennom et eget sykehusdirektorat, sier Støre.

Fylkesleder Linda Verdal i Vest-Agder Ap har med seg fire fylkelag som på partiets landsmøte i april vil be om at hele ordningen med fire helseregioner fjernes. Argumentet er at det er byråkratiserende og at det koster for mye administrative ressurser. Verdal har imidlertid ikke forslag til noen ny løsning.

— Helse Sør-Øst alene betjener 2,7 millioner mennesker, altså halvparten av Norges befolkning, mens de resterende tre regionene deler på resten. Kan det være aktuelt å vurdere å splitte Helse Sør-Øst i mindre regioner?

— Når sykehusprosessen i Oslo har roet seg, og da er 2013 et nøkkelår, så mener jeg vi må være åpne for å se på om regionen er slik den bør se ut, eller om det er andre måter å styre regionen på som sikrer at alle deler av Sykehus-Norge har nærhet til beslutningsprosessene, sier Støre.