VIL SELGE: Rådmann Knut Sæther at bystyret skal bestemme seg for hva de skal gjøre med kraftaksjene. VIL SELGE: Rådmann Knut Sæther at bystyret skal bestemme seg for hva de skal gjøre med kraftaksjene. Foto: Jarle R. Martinsen

Vil tvinge fram kraft-avgjørelse

Rådmann i Mandal, Knut Sæther, vil tvinge bystyret til å bestemme seg for hva de skal gjøre med aksjene i Agder Energi.

MANDAL: Foran driftsstyremøtet i neste uke har han innstilt på at kraftaksjene Mandal har i Agder Energi skal selges. Det gjør han fordi bystyrets flertall vedtok det før jul.

Da ville bystyret at kommunen skal kvitte seg med sine to prosent av eierandelen, noe som i følge vedtaket vil gi kommunen en salgsgevinst på 500 millioner kroner.

Salgsinntektene skal gå til å betale ned gjeld. Rådmannen konkluderer med at kommunen vil spare 66 millioner kroner i lavere renter resten av økonomiplanperioden fram til 2016. ## Opp til bystyret

Hvorvidt det virkelig blir salg, er opp til bystyret-flertallet. Mindretallet har sagt at de ikke vil selge.

– Vi skal diskutere dette i vår gruppe. Selv er jeg blitt mer skeptisk til å selge med bakgrunn i at eierkommunene er enige om å vente et år til med eventuelt salg, sier Høyres gruppeleder i bystyret Sven Seljom. Partiet er med i flertallet.

Seljom synes det er helt greit at rådmannen kommer med sitt forslag til salg.

– Det må han jo ettersom bystyret vedtok det før jul, påpeker han.

Spennende

Rådmannen var ikke å treffe mandag formiddag, men har tidligere sagt dette om å selge aksjene i Agder Energi:

– Forslaget er spennende, og vil ha en betydelig effekt på kommunens økonomi. Det vil redusere gjelden betydelig, og redusere finanskostnadene i budsjettet. Det kan fort dreie seg om beløp på 20–25 nye millioner på bunnlinja hvert år. Det er vesentlig, og vil endre driftssituasjonen radikalt, sa han om saken i oktober.