— Kvinnen er innlagt med livstruende skader. Grunnet taushetsplikten kan jeg ikke si noe omkring skadeomfanget, forteller kommunikasjonsrådgiver Hedda Holth ved Oslo Universitetssykehus til Fædrelandsvennen rett før klokken 12. — Ulykken fant sted på veien inn til Øyna i Iveland. Dette er en kommunal grusvei. Det har nok vært litt høy fart har det nok vært. Og ferden endte med bråstopp i et stort furutre, sier lensmann John Thomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Ingen vitner

En mannlig bekjent av kvinnen, som kjørte ATV sammen med henne, skal ikke ha sett noe til selve ulykken.

— Utforkjøringen fant sted i en sving, og mannen var et stykke bak. Fartsgrensen på stedet er jeg ikke sikker på, da veien er uskiltet. Så da kan det fort vært 80 km/t, forteller Homme.

Det som skjer videre er at ATV-en skal undersøkes av Statens vegvesen, noe politiets kriminaltekniker ønsket. Han har ikke undersøkt ATV-en, og mener dette er noe for Veitrafikkstasjonens folk.

Uavklart

— Det er ikke meg kjent om kvinnen hadde hjelm på. Vi har ikke sett noen hjelm, men jeg vet ikke om dette var påbudt på denne typen ATV. Uansett bør man generelt sett ha på hjelm når du kjører slike kjøretøy, oppfordrer Homme.

Den videre etterforskningen skal ifølge lensmannen avdekke om ATV-en hadde skilter eller ikke, farten da ulykken skjedde og om kvinnen var påvirket under kjøreturen.

— Det er rutinemessig tatt blodprøve av 30-åringen, men det er ikke dermed sagt at hun har kjørt i påvirket tilstand, sier operasjonsleder Nils Kristian Voreland i Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Hentet i helikopter

Ved 5-tiden onsdag morgen kunne operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt fortelle at da ulykken ble meldt, ble det sendt brannvesen, politi og ambulanse til stedet.

Et luftambulansehelikopter fra Arendal ble også dirigert til ulykken.

— Kvinnen ble førstflydd til sykehuset i Kristiansand, før hun i 5-tiden ble flydd videre til sykehus i Oslo, opplyste Eide i 6-tiden onsdag.

Kjøretøyet, en Hisun HS 700-ATV, skal ifølge produsenten ha en motor på 33 hk. Toppfarten er ikke kjent.