250 personer er medlemmer i Justøy Familiecamping, som evangelist John Olav Larsen startet for 50 år siden i år. Foto: ERLEND OLSBU

— Jeg vil ikke tenke på det. Vi håper å bli. Det må jo ordne seg, sier Liv Tønnessen.

Hun og sønnen Kornelius Jansen (18) rigger fortelt på den tradisjonsrike bibelcampen på Justøya. I åtte år har plassen vært deres sommersted.

— Flott miljø, veldig fint samhold. Jeg håper inderlig jeg får lov å beholde sommerplassen jeg har så sterkt forhold til, sier Kornelius.

Det var avisen Dagen som fredag meldte at det tradisjonsrike stedet med møtetelt og bibelcamping kan bli lagt ned. 250 mennesker er medlem i Justøy Familiecamping, og i følge avisen Dagen vurderer grunneierne eiendomsutvikling på eiendommen.

— Det kan ha blitt sagt i en forhandling. Men det greieste er hvis Justøy Familiecamping vil kjøpe. Vi har forhandlet og vi er interessert i å møtes på pris, sier en av grunneierne Øyvind Gaare til Fædrelandsvennen.

Styreleder i foreningen, Morten Løvåsen, sier han forsøker å få medlemmene med på gaver og lån slik at de kan overta plassen for tilbudet som er på 9,2 millioner kroner. Han opplyser til Dagen at stedet vil bli solgt til andre, hvis ikke.

— Leiekontrakten varer sju år til. Vi har ingen andre umiddelbare planer, sier Gaare.