Lensmann Odd Arvid Bjørnbakk i Tvedestand sier til Fædrelandsvennen klokka 13.44 at de to som bodde i huset, nå fryktes omkommet.

— De to er sist sett klokka 14.30 torsdag, og da var de hjemme. Så vi frykter de kan være omkommet, sier Bjørnbakk.

Undersøkes senere

— Kriminalteknikerne skal søndag eller mandag undersøke branntomten og ruinene. Da skal vi lete etter de to savnede, bekrefter lensmannen.

Politiet også det samtidig kan være mulig å få avklart brannårsaken.

— Tross omfattende leting etter paret via naboer, venner og familie, er de ikke gjort rede for. Derfor frykter vi de kan ha vært hjemme, sier Bjørnbakk.

Brannårsaken er så langt ukjent.

Er vakthold

— Vi har pratet med familien, som ikke har klart å si om de er noen andre steder. Så politiet vet fortsatt ikke om de var hjemme eller ikke, sier etterforskningsleder Martin Tobiassen ved lensmannskontoret.

Han legger til at brannvesenets røykdykkere ikke kunne ta seg inn i det overtente, gamle tømmerhuset.

Politiet foretar nå en rundspørring i nabolaget for å finne ut om noen har kjennskap til hvor beboerne av det nedbrente huset befinne seg.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 06.23 fredag morgen. Det var naboer som varslet om brannen.

Brent til grunnen

— Da vi kom til huset var andre etasje overtent. Vi har ikke vært inne i huset enda, sier vakthavende brannsjef i Østre Agder branvvesen, Petter Vinje Svendsen.

Halvannen time etter at brannen var varslet var huset brent til grunnen.

— Veggene er i ferd med å dette ned. Huset er brent til grunnen, sier Svendsen.

Like etter at brannen ble meldt kom beskjeden om at andre etasjen var overtent og at det var uvisst om det er personer i huset.