Det ble stufullt på Sommer på Torvet torsdag kveld. Og utenfor var det tidlig lange køer. Foto: Jørgen Steffensen
Med været kommer kundene. Marlen Tronstad jobber sin første sommer i isbaren i Markens. – Dette er en av de mest hektiske dagene jeg har vært med på. Folk flest vil ha softis, sier Tronstad. Foto: Christian Tunge
Kø på Torvet. Det var køer foran flere av inngangene for å komme inn på Sommer på Torvet. Foto: Jørgen Steffensen
Helen Mosvold (10) og faren hadde reist fra Korsvikfjorden til sentrum for å kjøpe småbåt til Helen. Foto: Christian Tunge
Amy Fidje, Ingrid Haraldsen, Åshild Bjørnstøl og Johanna Viberg var på bytur med Presteheia omsorgssenter. Foto: Christian Tunge
Det går hett for seg på basketballbanen ved Christiansholm festning og Tresse, selv når solen steker. Foto: Christian Tunge

Folk trakk ut og virkelig nøt solen torsdag. Og Fædrelandsvennen fulgte folket ut i solen. Gjennom livestudioet vårt oppdaterte vi hele dagen og kvelden med smått og stort fra solfylte Kristiansand.

Store festivaler og tørste turister gjør at det går mot rekordsommer for lokalbryggeriet.

— Juni var vår beste junimåned noensinne. Juli er årets toppmåned. Holder været seg, blir det rekord, sier lagersjef Roy Sheppard ved Christianssands Bryggeri.

Tallene så langt er meget gode. Det har blitt brygget 6 prosent mer øl, levert 20 prosent mer cider og tappet 30 prosent mer flaskevann enn på samme tid i fjor.

— Det er helt fantastiske tall. Folk strømmer til Kristiansand, og de vil drikke lokalølet, sier Sheppard. Fatølet er den store vinneren.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

20.000 liter til Odderøya

Store festivaler som Palmesus og Odderøya Live får også noe av æren for de gode tallene. Odderøya live har blant annet bestillt 20 000 liter øl og 1000 kaser cider.— Festivalene er store og viktige kunder for oss, sier Sheppard.

Tom Kristensen skal se til at publikum på Odderøya Live ikke går tørste. Torsdag formiddag kjørte han første tankbil med 7400 liter øl til festivalen.

— Vi trenger tre turer for å fylle opp, men om de skulle gå tomme er vi klar med en ny leveranse, sier Kristensen.

Tom Kristensen hos CB skal se til at publikum på Odderøya Live ikke går tørste. Torsdag formiddag kjørte han første tankbil med 7400 liter øl til festivalen.– Vi trenger tre turer for å fylle opp. Om de skulle gå tomme, er vi klar med en ny leveranse, sier Kristensen Foto: Christian Tunge

Iskø

Det var kø av iskjøpere i isbarene både på fiskebrygga og i Markens gjennom store deler av dagen.

— Mye folk her i hele dag. Det er hit mange kommer når de skal kjøle seg ned. Det har ofte vært kø ut gjennom døra i dag, sa Elise Holvik som jobber i isbaren på fiskebrygga.

Første tropenatt

Sommergårsdagen startet med den første tropenatten på Lindesnes fyr på seks år. Temperaturen var hele 20,5 på sitt laveste klokka 05 torsdag.— Det er litt spesielt at vi får en tropenatt nå som sjøtemperaturen er rundt 16 grader, og vanntemperaturen er på vei nei, sier fyrvokter Rolf Dybvig ved Lindesnes fyr.

Ikke over 30 grader

På Landvik ble det onsdag målt maksimalt 29,2 grader. Det var omtrent like varmt torsdag. Flere steder på Vestlandet var det godt over 30 grader, men ingen steder på Sørlandet.

— Fredag ligger det an til å kunne bli opp til to grader kjøligere, sier statsmeteorolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk institutt.