Slik så det ut i området klokken 09.58. Foto: Skjermdump nettkamera

LYNGDAL: — Det ble gjennomført livredning på mannen helt til luftambulansen kom og hentet mannen. Det ble gjort en formiddabel innsats av vitner på stedet, forteller lensmann Anne Margrethe Ruud i Lyngdal.

Ifølge Ruud skal mannen ha hatt et oppdrag på et oppdrettsanlegg da det gikk galt. Det er usikkert om det var flere personer til stede da mannen havnet i sjøen. Mannen er hjemmehørende i Lyngdal.

Han skal ha vært bevisstløs da han ble plukket opp av sjøen. Redningsmannskapene fikk ikke kontakt med ham før han ble brakt til sykehus.

Den 63 år gamle mannen døde onsdag ettermiddag på Oslo Universitetssykehus.

VitnetSiv Knutsen var en av de første som oppdaget båten som kjørte i ring ute på vannet.

- Jeg så båten kjøre i ring ute på fjorden. Da hadde allerede en annen person også blitt oppmerksom på dette. Han kom seg om bord i en båt og kjørte ut for å lete, forklarer Knutsen til Fædrelandsvennen.

Observerte tom båt

Det var like etter klokken 09.00 onsdag at politiet fikk inn melding om at en 14-15 fots båt med påhengsmotor var observert kjørende i ring ved Korshamn utenfor Lyngdal. Sea King-helikopter, redningsskøyte og politi ble sendt til stedet.

Det var mannskapet på denne båten som fant mannen i vannet. Foto: Jarle R. Martinsen

Knutsen og det andre vitnet fant mannen liggende i vannet. Han ble tatt om bord i båten og fraktet inn til land. De fikk så tilkalt hjelp og startet selv med livredning.

Berømmer vitner

Ifølge lensmann Anne Margrethe Ruud har redningsmannskapene hatt en debriefing etter episoden i Korshamn.

— Jeg må berømme vitnene for rask reaksjon. Da politiet kom til stedet hadde de allerde vært ute med to båter. Lokalbefolkningen reddet ham, sier lensmannen i Lyngdal.

Hun forteller videre at det ikke var mulig å få kontakt med personen, men han var i live. Han skal ifølge Ruud ha kviknet litt til like før han ble fraktet bort av ambulanse.

— Så vidt vi vet, var han alene i båten, forteller Ruud.

Sendte Sea King-helikopter

Poltiiet og redningsskøyta kom til stedet rundt kl 09.44, mens Sea King-helikopteret var på plass ved Lundegård, cirka 2 kilometer fra Korshamn, rundt kl 10.20. Lege og redningspersonell gikk da straks i gang med å bistå i gjenopplivingsarbeidet. Luftambulanse fra Stavanger ble også sendt.

— Politiet mottok melding om at en 14-15 fots båt med påhengsmotor kjørte i ring i Korshamn. Vedkommende som har meldt fra kunne ikke se noen personer om bord, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinsland.