— De kommer til å bevege seg i terrenget, og tar med seg noen venner og bekjente som ønsker å bidra, sier etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon til Fædrelandsvennen.

Han har holdt kontakt med familien siden leteaksjonen ble satt i gang lørdag kveld. Mannskaper fra HV, Sivilforsvaret, Røde Kors og Norske redningshunder har søkt etter Sigurd Kallhovd (74) fra Hånes i Kristiansand. Da mørket kom tirsdag, var det slutt.

— Hvordan opplever familien at aksjonen ble avsluttet?

— Det er en tøff beskjed å få, sier Nesland.

Savnede er dement, og familiens teori har vært at han har gått seg vill. Nesland sier politiet nå har sjekket tipsene som er kommet i saken og søkt gjennom områdene der savnede pleier å gå turer, på Lauvåsen og sør for Sørlandsparken.

Ut fra helsetilstanden til savnede besluttet politiet i samråd med lege å avslutte søket.

— Hvis det kommer inn opplysninger eller det blir gjort funn, starter vi opp igjen. Men akkurat nå har vi ikke slike opplysninger, sier Nesland.

Redningsleder Owe Frøsland ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge sier til Fædrelandsvennen at redningsaksjonen er avsluttet for godt fra deres side.

— Vi leter så lenge vi har et håp om å finne folk i live, og litt til. Så er det etterretning og gjennomførte søk som er med på å avgjøre hvorvidt det skal letes mer. Nå er det politiet som er ansvarlige for søk etter antatt omkommet person, forklarer han.

1.januar kunne politiet melde at det fortsatt ikke er noe nytt i saken. Mannen har nå vært savnet i 12 dager.