Det melder Vennesla Tidende fredag.

— Dette er ikke overførbart til en landkommune, sier helse- og sosialsjef Tone Thorsen om blokka Vennesla kommune nå vil kopiere.

Skal utrede

Fagfolk fra kommunen har vært i Oslo og sett på «Østerdalsgate 7», en boligblokk for mennesker som sliter med psykiske problemer og rus, og de er overbevist om at dette bør forsøkes også i Vennesla.

Les også:

Flertallet av politikerne i Vennesla har sagt seg villige til å gå videre med planene om 46 leiligheter i en sentrumsblokk, som i første omgang er avhengig av et lån fra Husbanken.

Men bildet er ikke bare rosenrødt, slik prosjektet har blitt lagt fram for politikerne.

— Vi har avdekket at vi nesten har huset et bordell. Vi har også tatt inn personer som har solgt mye stoff fra dette stedet, så det ble et sted hvor man fikk kjøpt både ei hore og en dose, forteller Thorsen til avisa.

— Vi har hatt selvmord og selvmordsforsøk, og dette skaper mye uro. Det har også vært en del interne konflikter, og noen har vært i psykose og styrt rundt hele natta og holdt de andre våkne.

— Jeg er delvis betenkt her i Oslo, og jeg ville vært vanvittig skeptisk i ei bygd, når man snakker om denne størrelsesorden, sier hun.

Undersøkt

Enhetsleder for psykisk helse, Øystein Endresen, fastholder at kommunen har undersøkt konseptet godt nok.

— Vi har følt at vi har hatt de opplysningene vi trenger for å legge dette frem. Vi har snakket med lederen for oppfølgningen, og tatt hennes ord. Vi valgte å gå på stedet og høre, sier han til Vennesla Tidende.