— Når vi er ferdig ombygd, har vi en stor øversteetasje. Der passer det utmerket med kontorer for kommuneadministrasjonen, sa Espegren da han orienterte om Hunsøya Næringsparksfremtidsplaner for Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng mandag.

— Nei, det er ikke aktuelt, svarte Aps ordførerkandidat Berit Kittelsen, før hun la til: I alle fall ikke i neste periode ...

Tidligere styreleder i Kjøp i Vennesla, Jon Terje Ruenes foreslo for et par år siden å gjøre Herredhuset om til kjøpesenter og flytte kommuneadministrasjonen til Hunsøya. Både politikere og rådmann sa tvert nei til ideen.

Stenseng var mektig imponert over det de fem lokale eierne har fått til i næringsparken og sa at slike gründere trenger Norge nå.

Da Hunsfos gikk konkurs, jobbet 126 i fabrikken. Nå jobber det tett på 400 i parken. 60 bedrifter er etablert på øya siden 2012. I disse dager bygges papirmaskinhallene fem og seks om til kantine for 400 gjester, bakeri, pizzeria og bryggeri, samt 60 nye kontorer for minst 50 millioner kroner.

— Om to år håper vi å passere 80 bedrifter og 600 ansatte, sa Espegren.