Sivun Pen takket elevene i skolegården flere ganger for innsatsen. Foto: Henrik Ihme

— Tusen hjertelig takk til alle som har bidratt. Disse pengene skal gå til to helsestasjoner nord og sør i Kambodsja, og bidra til å hjelpe 2000 mennesker som virkelig trenger det, sa Sivun Pen til rundt 500 elever i skolegården onsdag formiddag.

Sivun Pen flyktet opprinnelige fra Røde Khmer-regimets grusomheter til Vennesla, og driver i dag med bistandsprosjekter i hjemlandet.

Han trakk også fram at særlig gravide kvinner nå vil få livsnødvendig hjelp.

Elevene løp 1,7 millioner meter på halvannen time. Det er 173 mil, eller avstanden fra Vennesla til Krakow i Polen, fikk elevene høre fra scenen. Familie og private bedrifter sponset noen kroner for hver runde.

- Enorm forskjell

Summen ble til slutt betydelig for Sivun Pen. Han fikk overrakt en sjekk på scenen fra Nora Holen Larsen og Stian Aabel som løp lengst.

Sivun Pen takket elevene i skolegården flere ganger for innsatsen. Foto: Henrik Ihme

— Dere gjør ikke dette for dere selv, men for andre mennesker som trenger det. Det utgjør en enorm forskjell, og redder mange, sa Sivun Pen, som kom til Norge i 1995 og som nå jobber som lærer ved mottaksskolen i Kristiansand.Dette var fjerde gangen ungdomsskoleelevene samlet inn penger til formålet, og andre gangen løpet ble gjennomført. Sist samlet de inn 140.000 kroner.