— Det har vært utrolig mange innom eller sendt meldinger for å støtte meg. Jeg blir helt rørt, sier Trine Lohne til Fædrelandsvennen før kveldens møte.

Støtten varmer

— Det er tydelig at mange ser urettferdigheten i dette, og at lille meg må ta kampen mot kommunen på denne måten. Det varmer veldig, sier Trine Lohne.

Gründeren av Trine på gården er kommet i økonomiske vanskeligheter, og måtte nylig be kreditorene om betalingsstopp. Ifølge Lohne skyldes vanskelighetene at kommunen ikke har betalt erstatningsbeløpet hun krever av dem etter en driftsstans i fjor.

— Hvilke forventinger har du til i kveld?

— Forventningen er helt klart at kommunestyret tar ansvar. For oss betyr det konkret at det fattes vedtak som gjør at erstatning kan utbetales, sier Lohne.

— Både kommunen og forsikringsselskapet sitter på alle tall og dokumentasjon, noe de har gjort lenge, fremholder Lohne.

Fædrelandsvennen følger møtet og kommer tilbake med mer utover kvelden.

I et brev som ble sendt forsikringsselskapet Protector og kommunen torsdag, åpner hennes advokat for å diskutere en reduksjon av enkeltbeløp i erstatningskravet, som totalt er på en halv million kroner. De inviterer også til et møte med dette som utgangspunkt.

Lohne ønsker foreløpig ikke å kommentere dette, ut over å bekrefte at hun er innstilt på en snarlig løsning.

- Kommunen må ta ansvar

Det er Frp-politiker Bernt Ludvig Daland som har fått saken på den politiske dagsorden i form av en interpellasjon til ordfører Åse Severinsen (H). Han har gått ut med støtte til Trine Lohne og mener kommunen må ta inn over seg sitt ansvar for den situasjonen hun er kommet i.

Daland sa nylig til Fædrelandsvennen at han mener politikerne i formannskapet har vært altfor defensive i saken.

I interpellasjonen til ordføreren skriver han følgende: «Ordfører, noen ganger lurer jeg på om det viktigste for forvaltningen ikke nødvendigvis er å ha rett, men å til slutt få rett.»

Når saken kommer opp som en interpellasjon i starten av møtet innebærer det at det er mer begrenset rom for debatt enn om saken hadde stått på det ordinære sakskartet.

Spørsmålet Daland stiller ordføreren er: « Vil ordfører ta initiativ til at det snarlig blir satt en politisk sak på dagsorden, med det formål at det oppnås en løsning i saken mellom Søgne kommune og bedriften «Trine på gården».«

Lohne sier hun er glad for støtten fra Daland.

— Har situasjonen din endret seg etter medieoppslagene om saken?

— Bortsett fra at vi har fått enda flere som heie på oss, både privatpersoner og bedrifter som vil bruke oss, så er den økonomiske situasjonen fortsatt utrolig krevende, sier Lohne.