ARENDAL: Det melder Agderposten, som medgir at han er født i Kristiansand, men påpeker at han har familierøtter fra Arendal hvor han også bor.

Sa opp

Mandag sa avisens sjefredaktør Morten Rød opp sin stilling, og varslet at han ikke kom til å søke jobben som både sjefredaktør og direktør.

Det var Agderpostens konsernstyre som tidligere i år besluttet at både Agderposten og Varden skulle ha en eneledermodell, ikke to sidestilte ledere med en sjefredaktør og en administrerende direktør.

Stilingen som ny eneleder ble lyst ut internt. Etter at Morten Rød sa opp, var det kun én søker til den nye topplederjobben: Øyvind Klausen.

Søknadsfristen til jobben gikk ut mandag klokken 10.00. Onsdag avga både avisens administrasjon og redaksjonsklubben sin innstilling til styret, som avgjorde saken fredag formiddag.

Godt rustet

«I formiddagens styremøte i Agderposten AS ble Øyvind Klausen ansatt i den nyopprettede stillingen som sjefredaktør/administrerende direktør i selskapet. Styret mener at Agderposten AS med sitt dyktige og hardt arbeidende mannskap med Øyvind i «kapteinsrollen» er meget godt rustet til å møte og løse fremtidens spennende, men også krevende utfordringer», sier Nils Kristian Gauslaa i en uttalelse til avisen etter styremøtet. Gauslaa er styreleder i Agderposten AS og administrerende direktør i Agderposten Medier AS.